6 Temmuz 2021

Antrepo beyannamelerinde kağıt nüshaların kaldırılması hakkında.

 

Gümrükler Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan yazıda;
Ticaret Bakanlığınca yürütülmekte olan “Kâğıtsız Gümrük İşlemleri Projesi” kapsamında 71XX ve 72XX rejim kodlu antrepo beyannamelerine ilişkin olarak işlemlerin ekli liste haricindeki tüm gümrük müdürlüklerinde aşağıda belirtildiği şekilde yapılacağı belirtiliyor:
  • 05.07.2021-02.08.2021 tarihleri arasında antrepo beyannamesine ekli kağıt ortamında düzenlenen belgelerin ihtiyari olarak taranabilmesi ve e-imza ile imzalanmaksızın beyannamenin blokesinin kaldırılabilmesinin sağlanacaktır.
  • 03.08.2021 tarihi itibarıyla beyannameye eklenmesi gereken ve kağıt ortamında düzenlenen belgelerin taranarak ilgili muayene memurunca taranmış belge üzerinden e-imza ile işlem yapılmasının zorunlu tutulacaktır,
  • Taranarak sisteme eklenen belgeler ilgili muayene memuru tarafından “Muayene/Kontrol” ekranından görüntülenecek ve bu belge için ret ya da onay işlemi yapılacaktır,
  • Beyan edilen belgeler ilgili muayene memuru tarafından onaylanmamışsa, muayene blokesi kaldırmaya sistem izin vermeyecektir.
Denilmektedir.

İlgili yazıya aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Gümrükler Genel Müdürlüğünün 02.07.2021 tarihli 65268094 sayılı yazısı (Antrepoda Kağıtsız Beyanname)