4 Eylül 2021

Malezya ve Ürdün menşeli/çıkışlı “Melt blown”, “Spunbond” Mensucat ve “Suni Deri” İthalatına damping soruşturması açıldı.


Ticaret Bakanlığı’nca yayımlanan tebliğ ile ; Malezya ve Ürdün Haşimi Krallığı menşeli/çıkışlı aşağıdaki tanımları verilen eşyanın ithalatında damping soruşturması açılması ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar 2021/18 sayılı Tebliğ ÇHC menşeli ithalatta uygulanan dampinge karşı önlem tutarında (1,9 ABD Doları/Kg) teminat alınmasına karar verilmiştir.
  • 5603.14 gümrük tarife pozisyonu altında yer alan Yalnız, poliüretanla kaplanmış, sıvanmış veya lamine edilmiş dokumaya elverişli suni ve sentetik liflerden m2 ağırlığı 150 gr ı geçen dokunmamış mensucat ve
  • 3921.13 gümrük tarife pozisyonu altında yer alan Yalnız, dokumaya elverişli maddelerden mesnedi bulunan, m2 ağırlığı 150 gr ı geçen deri taklitleri tanımlı koagüle suni deri.
  • Taraflar 37 gün içinde tebliğde belirtilen şekilde soruşturmaya dahil olabilirler.
  • Soruşturma sonunda ilgili eşyaya uygulanan anti-damping vergisi uygulanabilir.
________________________________________________________________________________________________ İlgili Tebliğ’e aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz